Vorm van een traject

De vorm van een traject

Belangrijk is een intakegesprek te hebben waarin kennismaking voorop staat. In dit gesprek kan ook de vraag worden verduidelijkt. Waar gaat het precies om in jouw leefstijl, wat heeft prioriteit en waarbij is ondersteuning nodig? Dan is ook helder of het aanbod van IngridBeweegt! aansluit bij je vraag. Een intake duurt anderhalf uur. 

Aan de hand van doelstellingen gericht op de te bereiken verandering wordt in overleg met de deelnemer een programma opgesteld met concrete activiteiten. Afhankelijk van de doelstellingen en de te bereiken verandering zijn 6 tot 10 sessies nodig verspreid over minimaal 6 maanden. De duur is van belang om veranderingen ook te bestendigen.

Ik schrijf geen voedingsadviezen voor of dieet. De deelnemer kan door een toenemend inzicht over voeding, voedingspatroon en gebruik van een digitaal eetdagboek “de eetmeter” sturen op energie inname en variëteit in voedingsstoffen. De beweging wordt ingebracht door een op maat gemaakt programma afgestemd op de mogelijkheden en het beginniveau. Daar waar stress een belemmering vormt wordt er gewerkt aan stressmanagement door het vergroten van het bewustzijn van stress, oorzaken en effecten en inzet van specifieke oefeningen.

Een activiteit bestaat uit een gesprek en wordt afgewisseld met samen bewegen.  Juist samen bewegen is makkelijk om stimulans te ervaren. De stimulans om over de drempel te komen en te gaan bewegen in het dagelijks leven. Begeleiding zorgt ervoor dat je verantwoord en effectief beweegt met de juiste intensiteit, duur en vorm en ook ontspannend. Denk daarbij niet direct alleen aan fitness in een sportschool maar ook wandelen, nordic walken, fietsen, joggen. Gewoon vanuit huis het bos in. Intensief sporten is ook een optie wanneer het passend is. Met krachttraining of een combinatie van cardio en kracht zoals een circuittraining. Maar ook dit kan prima buiten. Een sessie in gesprek of samen bewegen duurt een uur.

dsc_0014

 

Voor de gesprekken ben je van harte welkom in de praktijkruimte aan huis. Mocht de afstand een bezwaar zijn dan hoor ik het graag zodat in overleg gezocht kan worden naar andere opties.