De basis van het traject

65d4b26b8776377e4fe27b2efa5532dbDe basis van het traject

Een andere leefstijl. Dit betekent stap voor stap wennen aan een bewust gezond eet- en beweegpatroon. Dit vraagt gedragsverandering en dat is een van de moeilijkste dingen die een mens van zichzelf kan vragen. Je bent gewend om te eten, drinken en je dagroutine in te vullen zoals je al sinds jaar en dag doet. Vaak ingegeven zoals je vanuit je opvoeding hebt meegekregen maar ook zoals je huidige leefomgeving het accepteert. Afwijken van je gezin, familie, buurt, vrienden en werkomgeving is soms lastig en roept reacties op. Mensen gedijen goed bij gewoontes, de veiligheid van het bekende en kiezen graag voor een makkelijke weg. Niets menselijks is ons vreemd maar is niet altijd hetgeen wat ons gezondheid en kwaliteit van leven biedt.

Ieder is op zijn tempo en op zijn manier bezig te komen naar het moment dat je bewust wordt. Bewust worden van de voor- en de nadelen van je huidige leefstijl, de verantwoording nemen voor je gezondheid en kwaliteit van leven. Vanuit het bewust worden kom je tot actie. Actie gericht op een positieve verandering aanbrengen.

 Al deze stappen vragen een rustige, milde benadering en een steun in de rug. Dit is wat ik als leefstijlcoach bied. Kennis over voeding, beweging en ontspanning. Begeleiding zodat je weet wat je doet, bewust wordt van je eet- en beweeggedrag en je verantwoord en duurzaam succesvol je gedrag kunt aanpassen. Het belangrijkste uitgangspunt: je bent het waard voluit te leven.