Coaching particulier

img_1347Voor wie is een leefstijlcoach?

Hoe vaak willen we graag iets; afvallen, anders eten, meer energie, meer bewegen, je fit voelen, maar worden we tegengehouden door ….
Ja, waardoor eigenlijk?

Ieder moment is goed

Op ieder moment in je leven als jong volwassene of wanneer je volop in het leven staat met werk en gezin of juist wanneer je ouder wordt. Mensen ervaren verschillende momenten in hun leven waarop ze een keuze maken. Op dat moment zijn ze zover en starten met een gezondere leefstijl.

Daaraan voorafgaand weet je vaak diep in je hart wel dat je iets zou moeten veranderen maar schuif je de gedachte aan acties nog van je af met allerlei argumenten. Soms is de bezorgde sociale omgeving confronterend en spoort je aan in actie te komen. Sommige mensen twijfelen, willen wel in actie komen maar weten niet goed hoe en zoeken nog de motivatie. Sommige mensen zijn al een periode bezig maar komen zichzelf tegen zodanig dat het belemmerend werkt op de weg naar verandering. 

Ieder moment in dit proces is een goed moment de leefstijlcoach te vragen om begeleiding. Het anders doen, de motivatie zoeken je leefstijl aan te passen en de motivatie vast houden krijgt vorm en inhoud in de begeleiding. Op een gedegen en verantwoorde manier. Zelf regie nemen is de kracht die ieder van ons in zich heeft. In de begeleiding wordt dit innerlijk leiderschap aangesproken en benut.

Overgewicht

Je heb last van teveel kilo’s. Je merkt het soms met kleine dingen zoals veters strikken, door de knieën zakken, de tuin doen, huishoudelijke activiteiten, een stukje lopen, fietsen zonder ondersteuning, zwemmen, je kleding knelt. Maar er is mogelijk ook nog twijfel, immers veranderen van eetgewoontes of meer bewegen doe je niet zo maar.

Je weet dat gewichtsvermindering niet zo maar gaat. Dit vraagt moed, doorzettingsvermogen en verantwoording nemen voor je eet- en beweeggedrag.

Bloeddruk, diabetes

Je hebt een waarschuwing van de huisarts. Bijvoorbeeld over je bloeddruk, er is gewezen op de risico’s van je gezondheid zoals diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker, slijtage aan heupen, rug en knieën. Je weet dat met een gezondere leefstijl er een positief effect zal zijn. Maar het nu nog doen…… De kennis over effecten van leefstijl op de gezondheid en de wens voluit te willen leven kan aanleiding zijn de leefstijlcoach te benaderen en om begeleiding te vragen.

Jo-jo effect

Wellicht heb je al meerdere keren in je leven meer of minder succesvol een dieet geprobeerd. Helaas heeft dit niet geleid tot een duurzame verandering naar minder gewicht en soms zelfs een toename van gewicht na een afslankperiode. Dus hoe nu verder?

Je wilt oud worden, kwaliteit van leven en gezond blijven, maar hoe dit te bereiken? Tijdens een traject met de leefstijlcoach gaat het om bewustwording, kennis vergaren, doelen stellen en stap voor stap werken aan een duurzame verbetering in leefstijl. Voeding, bewegen, omgaan met spanningen, slaap en stress.